CATALUNYA | 13/03/2017

Mas confirma que recorrerà la sentència pel 9-N fins a la justícia europea


G.M. / La Xarxa / ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau asseguren que portaran el recurs de la sentència del 9N a Europa i critiquen la baixa qualitat democràtica d'Espanya. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, garanteix que es continuarà treballant per dur a terme el referèndum.

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest dilluns, després de conèixer la seva condemna i la de les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N, que a l'Estat espanyol "la llei no és igual per a tothom". Per a Mas, la decisió del tribunal demostra que a Espanya "es persegueix la gent per les seves idees", donat que el govern de l'Estat "s'ha fet un tip d'incomplir sentències del TC i mai ha passat res", i en canvi ara a ells els condemnen per defensar "unes idees que no els agraden". En aquest sentit, ha anunciat que recorreran la sentència davant el Tribunal Suprem, però admet que no té massa confiança que la decisió del TSJC sigui rectificada. És per això que té "l'esperança" posada en la justícia europea, a la que ha confirmat que acudiran si es ratifica la seva condemna al Suprem. A més, la inhabilitació decretada impedeix, de moment, que es pugui presentar a unes eleccions. Però en ser preguntat si serà candidat del PDeCAT, Mas ha matisat que "no, segons la legislació espanyola".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l'expresident de la Generalitat Artur Mas a 2 anys d'inhabilitació, l'exvicepresidenta Joana Ortega a 1 any i 9 mesos i l'exconsellera Irene Rigau a un any i mig, pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Tots tres han estat condemnats pel delicte de desobediència i absolts del de prevaricació. A més de les condemnes per inhabilitació de càrrec públic, Mas haurà de pagar una multa de 36.500 euros, Ortega de 30.000 euros i Rigau de 24.000 euros. El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha fet la lectura pública de la decisió del tribunal, que s'ha pres per unanimitat. La sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació