TORTOSA | 20/02/2017

Els veïns de Tortosa podran decidir el destí de 150.000 euros del pressupost


es propostes podran fer-se entre el 6 i 17 de març, mitjançant formularis que es distribuiran als principals equipaments municipals

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'Ajuntament de Tortosa ha obert el calendari per a la realització dels primers pressupostos participatius. La partida econòmica prevista és de 150.000 euros, dels quals 130.000 correspondran a actuacions a realitzar a Tortosa ciutat, 10.000 al poble d'Els Reguers i 10.000 més a Vinallop. Els residents a les EMD de Bítem, Campredó i Jesús també podran fer propostes i votar inversions, però no s’ha inclòs una partida específica per respectar al seu àmbit competencial. El proper dijous 2 de març, a partir de les 20 hores i al Teatre Auditori Felip Pedrell, es farà una presentació pública on s'informarà i es donarà el tret de sortida oficial del procés. Les propostes podran fer-se entre el 6 i 17 de març, mitjançant formularis que es distribuiran als principals equipaments municipals, i que hauran de presentar-se emplenats a l'Ajuntament de Tortosa o a les oficines municipals dels pobles. També podrà fer-se telemàticament a www.tortosa.cat. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet una crida a la participació.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de propostes, es farà almenys una sessió de debat ciutadà. Posteriorment, els serveis tècnics municipals faran una valoració tècnica i econòmica de les propostes que s'acabaran sotmetent a votació per part de la ciutadania. L'Ajuntament de Tortosa donarà a conèixer les propostes que finalment es porten a votació distribuint una butlleta on es podran marcar un màxim de 3 actuacions. Coia Poblet, la representant del Gabinet CERES, l’empresa que fa l’assistència tècnica, ha destacat la importància de fugir dels particularismes i fer propostes per l’interès general de la ciutat.

Podran votar totes aquelles persones empadrona i majors de 16 anys a data 31 de desembre de 2016. El termini per votar les propostes començarà el 28 d'abril i es podrà fer en el marc d'Expoebre, en un estand dissenyat especialment, fins al dia 1 de maig. Del dimarts 2 al dissabte 6 de maig, la ciutadania podrà votar a l'Ajuntament de Tortosa i a les oficines municipals dels pobles. Finalitzat aquest termini, s'informarà de les propostes que han estat escollides majoritàriament. La voluntat de l’Ajuntament és executar les inversions seleccionades per la ciutadania dins el mateix 2017. Foto SÍLVIA ALARCÓN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació