PAGESIA | 26/01/2017

Arrenca la marxa de tractors per reclamar “dignitat” per a l’activitat agrària


Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària

Cinta Bonet // L'ALDEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Aquest dijous al matí ha arrencat la marxa de tractors que reclama “dignitat” per a l'activitat agrària. La marxa ha sortit en diverses columnes des de diferents punts de Catalunya per confluir dissabte a Barcelona amb una concentració a l'avinguda de Maria Cristina. Es tracta de la protesta més ambiciosa organitzada per l'entitat, aprofitant un moment que considera “clau i oportú”. D'una banda, davant la definició d'un “model de nou país” que respecti i valori l'activitat agrària, però també, amb efectes més immediats per evitar noves “retallades” als pressupostos de la Generalitat.

La ruta Ebre i Camp de Tarragona també ha sortit molt d'hora. A tres quarts de vuit del matí arrencaven els primers tractors a Tortosa, i se n'hi anaven incorporant d'Amposta, Deltebre, l'Aldea, el Perelló, Gandesa o Mora la Nova, entre d'altres. Un dels punts de concentració de la marxa ha estat l’Aldea, on s’ha fet entrega del manifest de la Marxa Pagesa a alcalde i regidors de la comarca del Baix Ebre. El coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Hilari Curto, afirmava que el sector cada cop ha de fer front a més problemàtiques.

La Marxa Pagesa fa nit al Morell. Demà divendres seguiran ruta i sumaran tractors de Barberà de la Conca, Valls, la Bisbal o Vilafranca del Penedès, i tots plegats s'ajuntarien a Molins de Reis amb els tractors de les altres columnes. L'endemà s'adreçaran tots junts cap a Barcelona.

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític actual. El sindicat defensa que el nou model de país encara ha d’unir la Catalunya pagesa i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les. Foto MANOLO VELÁZQUEZ.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació