BAIX MAESTRAT I ELS PORTS | 23/01/2016

Temporal de mar i nevada històrica al Maestrat i els Ports


Albert Pascual // BAIX MAESTRAT I ELS PORTS
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Les comarques del nord de Castelló també han patit de valent els efectes del temporal. A la costa, les platges de Vinaròs i Benicarló han resultat greument afectades per l'onatge.

A Vinaròs el temporal ha destrossat la rampa d'accés a la platja Barbiguera, s'han produït despreniments a la zona de Saldonar i als Cossis la passarel·la de vianants i el mur de contenció han quedat danyats havent de restringir el pas. També hi ha hagut danys greus al Passeig Marítim on ha anat a parar bona part de la sorra de la platja del Fortí i a Cala Puntal ja no queda platja.

Aquest dilluns l'Ajuntament s'ha reunit d'emergència per enviar un primer informe a la Generalitat Valenciana detallant tots aquests danys.

A Benicarló els problemes més importants s'han donat a la costa Nord on s'han enfonsat els 200.000 euros que el Ministeri va destinar en la passarel·la de fusta, una instal·lació que des de l'Ajuntament asseguren ha quedat "completament inutilitzada".

Paral·lelament, l'Ajuntament està treballant des de diumenge en la neteja d'alguns trams de l'avinguda del Papa Luna, el Passeig Marítim Sud, la carretera de la Mar Xica i també ha actuat en la Ratlla del Terme i la desembocadura de la Rambla de Cervera.

A Peníscola l'afectació més gran ha produït desperfectes a la zona de dunes de la platja nord i també al llarg de les cales de la costa sud. Uns danys que des de l'Ajuntament es valoren en 400.000 euros.

A l'interior la neu no va deixar de caure des del divendres amb considerables gruixos de neu a Morella i afectant el trànsit de les carreteres a la comarca dels Ports. Uns 200 efectius del cos de bombers de la diputació i 18 equips de màquines llevaneus van haver de netejar la xarxa de carreteres del nord de Castelló en una nevada històrica, especialment a Vilafranca, on es van arreplegar 92 l/m2 i van haver de suspendre els actes de les festes en honor a Sant Antoni.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació