PORTADA | 09/11/2016

La Campanya pels Sediments impulsa una moció per desembassar els pantans de Riba-roja i Mequinensa


Cinta Bonet // RIBA-ROJA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La “Campanya pels Sediments”, impulsada al 2015 per entitats com SEO/BirdLife, la Plataforma en Defensa de l'Ebre i Ecologistes en Acció, entre altres, han presentat una moció per demanar a les administracions competents la “mobilització dels sediments” que s'acumulen als embassaments de Riba-roja i Mequinensa, per lluitar contra la regressió i la subsidència del delta de l'Ebre. La moció reclama la consideració de tota la conca del riu Ebre com un gran ecosistema i que es plantegi un tractament específic per als sediments a partir d'un pla de gestió, més enllà dels cabals ambientals. Les associacions que la impulsen reclamen la creació d'un front polític català i aragonès per requerir a l'Estat “una inspecció independent” de les comportes de fons de les preses de la conca hidrogràfica de l'Ebre.

Les entitats que formen la “Campanya pels Sediments” proposen als diversos governs municipals que aprovin la moció per unanimitat i la facin arribar als parlaments de Catalunya, Espanya i la Unió Europea. A més, assenyalen que les peticions de la proposició s'han fet tenint en compte estudis de l'IRTA, de l'ACA, de les universitats i de treballs de camp propis fets als pantans de Mequinensa, Riba-Roja, Barasona i també al riu Amazones. A més, assenyalen que es basa en mocions aprovades al Parlament, en alguns ajuntaments, com a Deltebre, o les fetes per grups polítics, com ERC, per esmenar els pressupostos de l'Estat perquè s'inclogués un pla de gestió integral dels sediments de la conca del riu Ebre.

Justament aquest pla és la primera reclamació que es fa al govern espanyol i a la Unió Europea en la moció. Des de la “Campanya pels Sediments” es demana que aquesta eina es creï durant el 2017 i dins del Pla Integral de Protecció del Delta de l'Ebre (PIPDE), òrgan en el qual participa l'Estat i la Generalitat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació