RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 24/08/2016

Móra d’Ebre rememora la tradició fluvial amb una nova edició de la Festa del Riu


Un altre dels actes destacats de la Festa Major de Móra d’Ebre és l’activitat Moraventur 2016 amb un tobogan de 75 metres de longitud

Cinta Bonet // MÓRA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Móra d’Ebre celebrarà aquest dissabte 27 d’agost la tradicional Festa del Riu en el marc de la seva Festa Major. Els actes arrancaran amb l’entrega del bastó de sirgador principal al Dalines d’Honor 2016 i el mocador de la Festa per part de l’alcalde, Joan Piñol. Després de la cercavila d’honor fins als molls de davant del riu Ebre es donarà el tret de sortida al 8è Concurs de Sirgadors de l’Ebre. Fins a cinc participants vestits de sirgadors estiraran riu amunt una muleta d’aproximadament 1.000 quilos de pes amb una sirga. A continuació, es realitzaran les curses de muletes de categoria cadet mixt, categoria femenina i categoria masculina entre equips de diverses poblacions de la comarca. També se celebrarà la cursa de natació creuant el riu Ebre. La regidora de Festes, Montserrat Pineda, ha destacat que la Festa del Riu és un dels actes més tradicionals que celebra Móra d’Ebre i que any rere any compta amb una important participació.

Durant tota la festa es podrà veure l'exposició L’ofici de pescador a Móra d'Ebre, amb diversos plafons amb eines i elements de la vida dels pescadors a l'Ebre. També s’ha previst un espectacle amb el grup Trencadansa. Diverses parelles mostraran i explicaran la vestimenta típica catalana de festa de finals del segle XIX i principis del segle XX, època on ja està datada la festa del riu de Móra d'Ebre. El fi de festa arribarà amb el llançament de síndries i melons al riu Ebre i el lliurament de premis als guanyadors de les diverses curses davant del Club Nàutic.

Un altre dels actes destacats de la Festa Major de Móra d’Ebre és l’activitat Moraventur 2016 amb un tobogan de 75 metres de longitud.

A més, a la festa hi haurà un ruc català mecànic, uns autos de xocs ecològics, uns castells inflables, una batalla de paintball làser i un bubble futbol, on tindran lloc partits de futbol de 2 contra 2 dins d’unes bombolles d’aire. Foto ARXIU SIRGA COMUNICACIÓ.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació