CATALUNYA | 24/08/2016

L'ANC veu 'imprevisible' la distribució territorial dels actes de la Diada


ACN // BARCELONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Lleida, Tarragona, Salt, Berga i Barcelona són les cinc ciutats que aquest Onze de Setembre es convertiran en l'escenari de la mobilització que organitzen l'ANC i Òmnium Cultural. I és la comarca d'origen la que predetermina la ubicació de cada participant. Ara bé: "No podem obligar ningú a anar a un tram concret, és una mica imprevisible", admet el coordinador de la comissió de Mobilització de l'ANC, Oriol Codina. "D'aquí rau la importància d'apuntar-se per poder distribuir la gent i fer crides específiques", ha afegit sense mostrar-se "preocupat excessivament" per si els participants de la demarcació de Girona, per exemple, no opten finalment per Salt. "És un repte omplir els cinc punts". Per enllestir-ne la logística –els accessos a Berga són un dels trencaclosques-, 700 voluntaris porten el pes dels 44 trams.

Si en les concentracions i manifestacions a Barcelona, el codi postal prefixava el tram però dins d'un mateix acte, ara l'origen comarcal dels participants serveix per distribuir-los 'a priori' en un dels cinc actes descentralitzats. De forma semblant a la Via Catalana. Ara bé, l'ANC admet que hi ha participants, inscrits o no, que optaran per anar a una ciutat que no li correspondria. "És una mica imprevisible", admet el coordinador de Mobilització de l'entitat, Oriol Codina.

"Estem parlant de milers de persones: per capacitat, és lògic que a Barcelona n'hi hagi més, però als altres punts n'esperem milers, s'omplirà i els espais són importants, és un repte omplir els cinc punts", ha apuntat en una entrevista a l'ACN.

De fet, les anteriors mobilitzacions fixen un cop més les expectatives de participació d'aquesta Diada. "No ha de ser menys", ha expressat Codina sense xifrar assistència. En aquest sentit, considera que la descentralització dels actes pot incentivar fins i tot perfils que per factors familiars tenien "mandra de baixar a Barcelona".

700 voluntaris

Per ara, una estructura organitzativa interna d'unes 700 persones treballa per tirar endavant la logística de l'acte. "En calen molts més per cada punt", ha assenyalat Codina, per controlar mobilitat, aparcaments de vehicles privats i autocars, i seguretat. De moment, sobre mapa els coordinadors fixen amb ajuntaments i cossos de seguretat els punts d'aparcament i ubicació dels participants. I Berga és un dels punts "més complicats" per gestionar la mobilitat dels vehicles i els accessos a la ciutat. Per això es treballa "intensament" perquè l'entrada sigui "efectiva".

Cinc marxes per cada escenari

Les assemblees locals de l'ANC també preparen marxes en bicicleta, a peu o en cotxe per desplaçar-se des de diferents indrets del territori cap als cinc escenaris principals l'Onze de Setembre. De moment –"és ampliable"-, estimen que n'hi haurà un mínim de cinc que simbolitzaran "un país en moviment" cap a Berga, Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació