MONTSIÀ | 03/05/2016

Alcanar preveu enderrocar enguany els habitatges del cas Turov


A més, té al pressupost una partida d'un milió d'euros per indemnitzar la promotora per 8 dels 32 apartaments

Gustau Moreno // ALCANAR
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’Ajuntament d’Alcanar preveu començar a enderrocar aquest 2016 els habitatges de la urbanització Serramar afectats per la sentència judicial de l’anomenat cas Turov. Així ho ha confirmat aquest dimarts el regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. De fet, el pressupost del 2016 s’ha vist incrementat fins als 9,6 milions perquè hi ha una partida d’un milió d’euros per fer front al pagament de la indemnització a la promotora, per vuit dels 32 habitatges. El regidor ha advertit que això serà només el principi d’una despesa important que haurà d’assumir l’Ajuntament canareu en els propers anys. Però ha afegit que el consistori té una bona salut financera, que li permetrà afrontar aquesta despesa amb garanties.

El cas Turov va començar quan una veïna va portar als tribunals una llicència urbanística que es va atorgar incorrectament l’any 2003, i que va ser declarada nul·la. Només es podien fer nou xalets, però es van edificar 32 apartaments turístics. Al gener d’enguany, l’Ajuntament ja va aprovar el projecte d’enderroc. Monfort ha assegurat que l’Ajuntament intentarà ser molt curós a l’hora d’executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per minimitzar els danys als propietaris.

Durant la mateixa entrevista, Monfort ha destacat la bona sintonia amb el PSC, que ha portat el govern d’Esquerra a pactar el pressupost per al 2016, tot i la majoria absoluta dels republicans. Quant a les inversions previstes, el regidor ha detallat que abans de final d’any s’acabaran les obres de reforma del mercat municipal i també la rehabilitació de l’Alberg dels Josepets. En el mateix pressupost també s’ha previst una partida per encarregar l’avantprojecte de reforma de l’auditori municipal.

Finalment, el regidor també ha detallat les principals accions del nou Pla de Competitivitat Empresarial que es promou des de l’àrea de Desenvolupament Local, així com el Servei d’Intermediació Laboral.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació