SALUT | 14/04/2016

Crida de la Lliga contra el Càncer per renovar l’accelerador lineal de Jesús


Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El delegat de la Lliga contra el Càncer a les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí, ha detallat aquest dijous que, durant gairebé vuit anys d’activitat, la unitat de radioteràpia de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús-Tortosa ha atès un total de 2.380 persones. Per tant, la unitat de radioteràpia ha estalviat als pacients ebrencs uns 83.000 desplaçaments a l’hospital de Reus. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Vallespí ha destacat aquestes xifres com una fita molt positiva; però ha afirmat que la Lliga seguirà reclamant millores en l’atenció als pacients del territori. En aquest sentit, ha avançat que cal renovar l’accelerador lineal de Jesús, perquè hi ha alguns càncers que ja no poden ser tractats a la Unitat de Radioteràpia de les Terres de l’Ebre.

Vallespí ha afegit que el nou director territorial de Salut, Ismael Piñas, ja coneix la situació, i que s’ha compromès a canviar l’accelerador lineal de Jesús en dos anys. El delegat de la Lliga contra el Càncer ha evitat fer alarmisme sobre el fet que l’accelerador s’haja quedat obsolet per fer alguns tractaments. De fet, Vallespí ha destacat que la ciència avança, i que el normal és canviar aquestes màquines cada 10 anys. Així, ha remarcat que a partir del Sopar del Càncer que es farà aquest divendres a Roquetes, la Lliga començarà a reivindicar als polítics ebrencs que sumin per aconseguir el canvi d’accelerador lineal. El cost del nou aparell podria ser d’un milió d’euros.

La Lliga contra el Càncer té un total de 122 delegacions locals al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’entitat es dedica a l’educació sanitària, la informació, i el suport als malalts de càncer i les seues famílies. La Lliga té un pressupost anual d’uns 340.000 euros, amb una única aportació externa de 30.000 euros de la Diputació de Tarragona. Segons Vallespí, el 55% dels recursos de la Lliga són per ajudar directament els malalts de càncer.

La seu de la Lliga contra el Càncer a Tortosa està ubicada al Centre Cívic Ferreries, en un local cedit per l’Ajuntament.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació