RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 18/02/2016

La Torre de l’Espanyol gira cap al turisme per preparar-se per al tancament nuclear


Gustau Moreno // LA TORRE DE L'ESPANYOL
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, ha explicat aquest dijous que un dels objectius per aquest mandat és potenciar el turisme rural i esportiu, un cop que han culminat les obres de reforma del nucli antic incloses en el programa Viure al Poble. A més, l’Ajuntament ha adquirit la finca de l’antiga Mina per fer-hi un centre d’interpretació de la Serra del Tormo; ha previst un centre d’atenció de visitants, amb una mostra de productes locals; i ha dissenyat tota una sèrie de rutes de senderisme i en BTT, que properament quedaran agrupades en una aplicació per a mòbils. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Juncà ha assenyalat que l’aposta pel turisme és un camí que volen iniciar per preparar la Torre de l’Espanyol de cara al tancament de la nuclear d’Ascó.

De fet, l’alcalde ha volgut destacar que el turisme verd i esportiu és molt compatible amb la pagesia, i ha deixat clar que l’agricultura i la promoció dels productes locals seran també prioritaris per a l’Ajuntament.

En aquest sentit, Juncà ha defensat que dues terceres parts de la reversió de l’impost nuclear al territori siga per impulsar projectes de diversificació i dinamització econòmica a la Ribera d’Ebre, tal i com aquesta setmana va reivindicar el consell d’alcaldes. Sobretot, per preparar l’endemà del tancament de la nuclear d’Ascó. A la Torre de l’Espanyol, amb uns 700 habitants, hi ha unes 25 persones que treballen directament a la central. A banda, més del 30% del pressupost municipal depèn dels ingressos de la indústria nuclear.

Finalment, Juncà ha lamentat que els pobles del nord de la Ribera d’Ebre no puguen aprofitar el distintiu de Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera, a causa de la seua proximitat a la central nuclear d’Ascó. De fet, l’alcalde de la Torre de l’Espanyol ha afirmat que cal continuar lluitant per acabar amb aquesta discriminació i aconseguir la incorporació de la Ribera Nord al projecte d’EbreBiosfera.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació