PORTADA | 17/02/2016

Renfe vol portar a la línia Tortosa-Barcelona trens retirats el 2013


Gustau Moreno / Albert Pascual // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Trens que Renfe va retirar a l’agost del 2013 podrien tornar a circular enguany a la línia Tortosa-Camp de Tarragona-Barcelona. Es tracta de les unitats de la sèrie 490, els antics Alaris, que Renfe va retirar preventivament pels problemes apareguts als bogies, les peces articulades on hi ha els eixos i les rodes. Aquests trens podien assolir els 220 quilòmetres per hora de velocitat màxima, i fa uns anys s’utilitzaven al corredor del Mediterrani, també entre València i Madrid via Albacete, i a algunes línies d’Andalusia. Al juny del 2014 es van posar en servei de nou algunes de les 10 unitats disponibles, però van tornar a ser apartades de la circulació al cap d’uns mesos.

L’entrada en funcionament de la variant ferroviària de Vandellòs, prevista per a aquest any, permetrà disposar de doble via entre Tortosa i Tarragona, i ajudarà a solucionar els problemes de retards que acumulen els trens regionals de la línia R16.

Aquesta és almenys la previsió de la Generalitat, segons va explicar dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la plataforma Trens Dignes en una reunió a Barcelona. De fet, la previsió del govern català és establir un servei de proximitat per l’actual línia de la costa, al mateix temps que un servei regional de velocitat alta per la nova via de l’interior. Segons va dir Rull, la previsió de Renfe és fer aquest nou servei regional amb unitats 490 Alaris, que circularien per la línia d’alta velocitat entre l’estació del Camp de Tarragona i Barcelona. Segons els va dir Rull, el motiu de no fer-ho amb els trens 449 –els que actualment fan el servei semidirecte fins a Barcelona– és que Renfe hauria deixat de fabricar-los.

Les unitats de la sèrie 490 tenen 161 places per cada tren de tres cotxes, mentre que una unitat 449 té 264 places repartides en cinc cotxes. Els 490 són trens basculants, cosa que els permet circular més de presa en traçats sinuosos, però no poden usar uns bogies que els permeti circular tant per vies d’ample ibèric –entre Tortosa i Camp de Tarragona – com per vies d’ample internacional a través de la línia d’Alta Velocitat un cop passat el canviador d’ample que s’està instal·lant a l’altura de l’aeroport de Reus.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació