PORTADA | 10/02/2016

Urbanisme aprova el POUM de Rasquera i un nou parc fluvial a Deltebre


Acord del departament d'Ordenació del Territori i Urbanisme amb l'Ajuntament de Deltebre per col·laborar en la redacció del POUM

Cinta Bonet // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE), reunida aquest dimecres a Amposta, ha aprovat definitivament del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Rasquera. Tot i algunes qüestions que s'han de revisar, s'ha donat el vistiplau al pla que possibilitarà la construcció de 280 nous habitatges i dos nous sectors urbans i industrials. El pla es va començar a redactar fa 14 anys i arriba ara al final d’aprovació després d’haver estat paralitzat durant un temps. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha qualificat de “molt correcta” la reconducció del POUM de Rasquera, amb una planificació de creixement moderada i que dóna resposta als “diferents àmbits buits urbans” amb instruments urbanístics actuals.

Serra també ha anunciat l'acord del departament d'Ordenació del Territori i Urbanisme amb l'Ajuntament de Deltebre per col·laborar en la redacció del POUM municipal. El director general ha assenyalat que la col·laboració s'ha considerat necessària per la “complexitat i singularitat” del teixit urbà, molt canviant i irregular en els usos. L'any 2006, el consistori de Deltebre va iniciar la redacció del pla urbanístic i va arribar a aprovar-se inicialment, però va quedar aturat arran d'una presumpta requalificació que va aixecar una forta polèmica a l'entorn de l'extinent d'alcalde, Gervasi Aspa. La voluntat és redactar el pla des del punt d'inici.

D’altra banda, la CUTE ha emès un informe favorable per iniciar el procediment de modificació puntual de les normes subsidiàries de Deltebre per crear un nou parc fluvial. La modificació afecta un terreny, a la banda nord del pont “Lo Passador”', una finca de titularitat de l'Incasòl, on el consistori planteja crear “una gran superfície d'equipament públic fluvial”, centrat en la temàtica del riu. Una zona més petita, la part més propera al teixit urbà del municipi, es destinarà a usos turístics, hotelers i de restauració.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació