TORTOSA | 28/10/2015

Els veïns de Tortosa i onze entitats reclamen l’A-7 i la gratuïtat de l’autopista


La proposta reclama la construcció de l’autovia A-7 entre l’Hospitalet de l’Infant i la Jana, com una infraestructura “prioritària”, i també exigeix la gratuïtat immediata del tram ebrenc de l’AP-7

Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa ha presentat aquest dimecres l’acord institucional que reclama la millora de les infraestructures viàries a les Terres de l’Ebre. En concret, la proposta reclama la construcció de l’autovia A-7 entre l’Hospitalet de l’Infant i la Jana, com una infraestructura “prioritària”, i també exigeix la gratuïtat del tram ebrenc de l’AP-7 de manera immediata, sense entrar a valorar sobre quin tipus d’alliberament de peatges s’ha d’aplicar. El document el signen onze entitats socio-econòmiques del territori. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, ha insistit que la reclamació màxima és l’alliberament de peatges tot i que hi ha “consciència” que podria ser inviable per “interessos econòmics. En tot cas, Baubí ha deixat clar que si han de ser bonificacions, que aquestes siguin les màximes per als camioners. Baubí també ha remarcat que l’autovia és “irrenunciable”.

El document el signen l'associació d'autoescoles de les Terres de l'Ebre, la cooperativa de Transportistes de Tortosa (COTRAT), el Campus Terres de l'Ebre de la URV, el centre associat de la UNED, els sindicats CATAC-CTS IAT, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, la federació de comercials i serveis de Tortosa, l'associació del Mercat de Tortosa i les associacions d'empresaris de les comarques de l'Ebre (AECE) i de dones empresàries i directives de les Terres de l'Ebre. També el Montepio de conductors, entitat amb prop de 6.000 socis del territori. El seu president, Antonio Viñas, ha qüestionat aquelles veus que posen damunt la taula l’impacte ambiental que tindria la futura autovia com un motiu perquè el projecte quedi aparcat.

L’acord es farà arribar al ministeri de Foment, a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona, a la Generalitat i a l'Ajuntament de Tortosa, i la Federació de Veïns ja ha advertit que en farà un seguiment tot remarcant que s’oposaran frontalment a la construcció de rotondes a l’N-340 sense que hi hagin solucions clares.

Baubí ha agraït a la federació d'associacions de veïns d'Amposta i altres entitats veïnals del Baix Maestrat les protestes setmanals a peu de carretera que es fan amb els talls de trànsit.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació