TERRA ALTA I MATARRANYA | 15/10/2015

Gandesa torna al segle XIV amb la representació del Casament Reial


Cinta Bonet // GANDESA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Aquest proper cap de setmana, 17 i 18 d'octubre, Gandesa celebrarà per segon any consecutiu les activitats del Casament Reial. Es tracta d’una recreació teatralitzada d'un dels episodis històrics més rellevants que han tingut lloc a la ciutat: el casament reial entre l'infant Jaume de Catalunya i Aragó, i la princesa Leonor de Castella, l'any 1319. Aquell casament, que havia d'unir els regnes d'Aragó i Catalunya amb el de Castella i Lleó, no es va consumar, ja que un cop celebrada la cerimònia a l'església gandesana, l'infant va fugir perquè tenia vocació religiosa, amb la qual cosa la unió dels dos regnes se'n va anar en orris. Aquest episodi ha passat a la història amb el nom de la Farsa de Gandesa.

Les activitats programades inclouen un seguit d'actes preliminars que tindran lloc el dissabte, com el segon Mercat de Proximitat de productes quilòmetre zero. Les dos representacions previstes del Casament Reial 1319 tindran lloc el diumenge, en sessions de matí i tarda, i aniran a càrrec del quatre d'actors del grup teatral local La Farsa de Gandesa, dirigits per Antonio Belart. L'espectacle està dividit en quatre parts: la cort catalana, la cort castellana, la cercavila i el casament, que tindran lloc en diferents espais de la ciutat: la casa la baronessa de Purroi, el Palau del Castellà, els carrers del nucli antic i l'església de l'Assumpció.

Les cercaviles de la Cort Catalana i de la Castellana se celebraran a partir de les 13.00 hores i les 19.30, mentre que les cerimònies del casament reial pròpiament dites seran a l'església de l'Assumpció a les 13.30 hores i a les 20.00.

En la representació d'enguany hi intervindran al voltant d'un centenar de persones de Gandesa. Aquesta festa de recreació històrica es va començar a celebrar l'any passat en vistes a commemorar l'any 2019 el 700è aniversari d'aquest fet històric.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació