TERRA ALTA I MATARRANYA | 03/08/2015

Compromís d’Agricultura per desencallar la segona fase del reg de la Terra Alta


Sílvia Alarcón / ACN // BATEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, va visitar aquest dissabte les obres d ela darrera fase d’ampliació del reg oriental de la Terra Alta. A peu de terreny, al municipi de Batea, el conseller s’ha compromès amb els regants a treballar per desencallar la segona fase dels treballs que no poden executar-se fins que no hi hagi un informe d’impacte ambiental. El tràmit s’ha allargat perquè els regants volen aprofitar aquest mateix estudi per demanar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre l’ampliació de la concessió d’aigua de reg de les 9.000 hectàrees actuals a 14.000.

En aquest sentit, el conseller ha remarcat la importància d’unes obres acordades amb el Govern perquè els diners dels regants ‘revertissin en l’execució del reg’. Així, ha afirmat que és una ‘manera de fer’ que demostra que el Govern creu en el territori i ha detallat que el reg oriental de la Terra Alta ha tingut una inversió de gairebé 5 milions d’euros.

El reg oriental de la Terra Alta abasta els municipis de Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, la Fatarella, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Les primeres obres es van fer l’any 1977. Ara, el problema, però, és l’estudi d’impacte ambiental que es necessita per posar en marxa la segona fase, si es té en compte que la finca on s’estan fent les obres està situada en una zona del Pla d’Espais d’Interès Natural. Amb tot, el president de la Comunitat de Regants de la Terra Alta, Joan Baptiste Esteve, ha agraït la celeritat amb que han actuat els tècnics de la Generalitat, que havia fet témer un llarg endarreriment dels treballs. I és que la primera fase també ha patit un retard a causa d’unes prospeccions arqueològiques que es va haver de fer a la zona.

Aquestes obres per a la transformació al reg de 500 hectàrees es farà amb tubs de polietilè, que permeten no malmetre els cultius per on passa la xarxa i evitar l’orografia més complicada. L’aigua per regar prové del riu Algars, al seu pas per Batea.

Els regants volen que la segona fase del reg de la Terra Alta pugui començar en pocs mesos i l’obra estigui llesta la propera campanya de reg, abans de la primavera.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació