RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 02/03/2018

L'INCASÒL finalitza la rehabilitació de la façana fluvial de Móra d'Ebre


A.P. // MÓRA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de remodelació de la façana fluvial de Móra d'Ebre que han inclòs la recuperació de l'antiga sendera des del castell al riu, i la millora del tram final del passeig de l'Ebre, entre l'embarcador i la plaça de braus.

Aquesta remodelació ha estat un encàrrec de l'Ajuntament de Móra d'Ebre a l'INCASÒL i ha tingut un cost de 581.579,31 € (IVA inclòs) finançats per la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Móra d'Ebre. Les dues obres les ha executat simultàniament l'empresa Construccions Jaén Vallès S.L.

La intervenció forma part d'un projecte global que està duent a terme l'Ajuntament per potenciar la imatge del municipi en l'àmbit turístic tot connectant els elements arquitectònics i històrics més emblemàtics del nucli antic amb la façana fluvial i el riu que n'esdevenen l'eix vertebrador.

El límit nord de la façana fluvial on s'ha actuat és el punt final del recorregut dels vianants dintre del centre històric i el punt inicial del conegut camí de sirga. És un tram de 240 metres lineals entre l'embarcador i l'antiga plaça de braus que s'uneix i completa el tram inicial del passeig de l'Ebre. S'ha construït i pavimentat la vorera i adequat els talussos del nivell inferior de la riba del riu tot recuperant-los i implantant espècies vegetals autòctones de ribera. També s'ha col·locat mobiliari urbà, jardineria i enllumenat públic. Aquesta obra ha tingut un cost de 312.215,51 € (IVA inclòs).

La recuperació de l'antiga sendera forma part de la segona fase de protecció i estabilització dels talussos del penya-segat del castell sobre els edificis del carrer Gràcia i Passeig de l'Ebre. A causa dels esllavissaments, la sendera havia pràcticament desaparegut creant una situació de certa perillositat. Aquest camí uneix el carrer del Calvari amb el passeig de l'Ebre i s'utilitzava com accés entre el nucli antic i l'antic pas de barca, situat a la plaça de Baix.

L'obra ha consistit en el sanejament i l'estabilització dels talussos amb malla d'acer, la plantació de flora autòctona i la consolidació i restauració dels murs de pedra seca existents. Es recupera el recorregut de l'antiga sendera, respectant la topografia existent i aprofitant per a crear espais d'estança o miradors seguint la construcció tradicional de l'entorn. S'enjardina i es dota d'il·luminació nocturna. El cost total d'aquesta intervenció ha estat de 269.363,81 € (IVA inclòs).

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació