TORTOSA | 23/02/2018

Aprovat el projecte de nou contracte de neteja a Tortosa


Albert Pascual // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La neteja i recollida de la brossa als carrers de Tortosa serà un 40% superior a l'actual. Dijous a la nit es va aprovar el projecte de nou contracte que per primer cop inclou la recollida selectiva, fins ara a càrrec del Consell Comarcal. Per tant, s'incrementa el pressupost dels poc més de 2 milions d'euros l'any a més de 3 milions.

El nou contracte va tenir els vots a favor de l'equip de l'equip de govern format per PDeCAT i Esquerra, amb el suport del PSC.

Amb aquest contracte que hauria d'estar enllestit a l'estiu, el govern municipal vol resoldre les mancances de l'anterior, que està en vigor des del 2005, i prorrogat durant els últims tres anys.

Per a l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la idea del nou contracte és conscienciar i incentivar a reciclar més als veïns del municipi.

L'adjudicació d'aquest nou contracte per valor d’uns 30 milions d'euros durant els pròxims 10 anys encara tardarà uns mesos, i està previst estiga enllestit durant l'estiu.

L'oposició ha tingut opinions enfrontades. Així, el PSC va votar a favor del contracte tot i que puntualitzen, faran un control rigorós.

En canvi, Movem Tortosa i el Partit Popular es van abstenir. La formació ecosocialista i Xavier Dalmau del PP, van lamentar la manca de temps per poder estudiar el contracte.

Només va haver-hi un vot en contra, el del cupaire Xavier Rodríguez que va qüestionar el model de contenidors soterrats, reclamar una major conscienciació ciutadana per ampliar el percentatge de recollida selectiva, i va lamentar que de nou, torne a ser una empresa privada la que gestione la neteja.

El ple també va servir perquè prengués possessió el nou regidor del PDeCAT i alcalde de Bítem, Josep Cugat, que s'ocuparà de Governació i una nova àrea dedicada al Sector Primari.

També es va fixar el sou de l'alcaldessa Meritxell Roigé, que puja a 56.000 euros anuals amb dedicació exclusiva. Movem Tortosa i la CUP van votar en contra perquè consideren excessiu aquest sou en el context actual.

Per la seua part, Roigé els va recordar que serà l'alcaldessa que menys ha cobrat dels darrers mandats, excloent Ferran Bel que ara no tenia sou d'alcalde al ser Diputat al Congrés.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació