TORTOSA | 10/02/2018

L’oposició desitja encerts a Roigé i retreuen com s’ha fet el relleu


Míriam Gavaldà/ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El ple d’investidura d’aquest dissabte a Tortosa ha deixat entreveure la posició de la resta de partits que conformen el consistori. En general han retret a Meritxell Roigé la manera com s’ha fet el relleu i han apuntat que respon a una estratègia en clau de partit i electoral.

El ple ha arrencat amb les votacions que han permès investir Roigé amb 11 vots a favor del PDeCAT i d’ERC. La resta de vots s’han repartit entre Enric Roig, que n’ha obtingut tres; un per Xavier Dalmau; un altre per Xavier Rodríguez i tres vots en blanc. El portaveu del PP, Xavier Dalmau, ha carregat contra el PDeCAT per fer un canvi sense urnes i lluny de l’acció democràtica de la ciutadania. Tot i que també ha reconegut el bagatge de Roigé pel que fa a la ciutat i ha recordat les fites encarrilades com el complex esportiu o els World Sports Games.

Des de la CUP, Xavier Rodríguez, ha desitjat encerts a Roigé i ha recordat que és alcaldessa gràcies al suport d’ERC. Rodríguez també ha remarcat que Roigé es pugui dedicar a Tortosa a temps complet. I ha demanat desobeir el 155 i avançar cap al procés constituent de la futura república catalana. Per últim ha dit a Roigé que no té perquè continuar amb les polítiques que s’han desenvolupat amb l’anterior alcalde i li ha demanat, entre altres, que es replantegi municipalitzar l’aigua. Rodríguez l’ha animat a escoltar l’oposició.

El portaveu del PSC, Enric Roig, també ha desitjat tots els encerts a Roigé i ha explicat que per a ells aquest relleu és una anomalia que respon a una decisió personal de l’alcalde en clau electoral. I ha criticat ERC per donar suport a Roigé. Finalment ha ofert diàleg i consens.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha ressaltat i celebrat que sigui una dona la que per primer cop ocupi l’alcaldia de Tortosa. Jordan ha assegurat que si Roigé és alcaldessa és per la renúncia de Ferran Bel i ha reblat que es tracta d’una presa de possessió pensada en clau de partit.

Jordan ha ofert tres pactes de ciutat al govern: l’elaboració d’un pla estratègic a Tortosa, la candidatura de Tortosa com a patrimoni de la humanitat per la Unesco i un acord per a reactivar la economia.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació