PAGESIA | 20/12/2017

Les clementines de l’Ebre busquen arribar millor al consumidor català


El Consell Regulador de la IGP estrena les noves etiquetes en un acte a la cooperativa Soldebre de Tortosa

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre ha presentat aquest dimecres les noves etiquetes d’aquest distintiu de qualitat, adjudicat des del 2001. Un total de cinc cooperatives i 18 productors han decidit sumar esforços per impulsar una nova etapa de la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre, que sobretot busca donar una major visibilitat de la seua producció al mercat català. De fet, les clementines són un producte molt internacionalitzat, ja que ara s’exporta el 90% de la producció.

I és que els productors de clementines del Baix Ebre i del Montsià volen que els consumidors catalans deixen de relacionar aquest cítric amb les taronges del País Valencià o Andalusia. L’objectiu principal és potenciar el consum dels cítrics de les Terres de l’Ebre a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La presentació de les noves etiquetes de la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre s’ha fet en un acte a la cooperativa Soldebre de Tortosa, una de les cinc comercialitzadores inscrites. Minuts més tard, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el president del consell regulador, Federico Tarazona, ha explicat que aquest és un punt de partida per començar a etiquetar i posar en valor les clementines del territori.

La zona de conreu de les clementines inscrites a la IGP Terres de l’Ebre són unes 200 hectàrees de finques del Baix Ebre i el Montsià, amb una producció potencial de més de 6 milions de quilos, que es voldria ampliar en els propers anys. De fet, cal tenir en compte que el global de la superfície conreada al territori frega les 10.000 hectàrees.

La varietat més estesa dins la IGP és la clementina nules, amb un 80% de la producció, però també hi ha altres varietats com la fina i la hernandina.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació