PORTADA | 29/11/2017

Els ajuts al sector pesquer de l’Ebre, també pendents del 155


La ministra García Tejerina ha de signar la primera convocatòria d'ajuts, amb finançament europeu, per a projectes que gestionarà el GALP Mar de l'Ebre

Gustau Moreno // SANT CARLES DE LA RÀPITA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Mar de l’Ebre confia que la ministra Isabel García Tejerina signe en pocs dies la primera convocatòria oficial dels ajuts que durant el 2018 han de repartir mig milió d’euros per a projectes relacionats amb la pesca i les activitats relacionades amb el mar. El procés s’ha retardat durant sis mesos, amb la incertesa política com a teló de fons. De fet, ha estat després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que el Ministeri ja ha anunciat l’ordre de les bases de la convocatòria. El gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet, ha dit que, per sort, ja tenien bona part de la feina preparada.

Però, segons Alginet, algunes empreses més grans que tenien previst acollir-se a la línia d’ajuts han hagut d’ajornar els seus projectes. Per tant, ara hauran d’agilitzar els processos administratius per no perdre cap subvenció.

Fins al 2023, el GALP de la Mar de l’Ebre podrà gestionar ajuts per valor de 3,6 milions d’euros, el 85% dels quals han d’arribar de la Unió Europea. Ara es podran sol·licitar els ajuts per al 2018, però també per al 2019, amb una convocatòria oberta. L’altra novetat és que l’import màxim dels ajuts, finalment, és de 150.000 euros per projecte.

Als ajuts del GALP de l’Ebre s’hi podran presentar ajuntaments, confraries o empreses amb projectes destinats a la creació de llocs de treball vinculats al sector pesquer i aqüícola, o per vincular pesca i turisme. També per afavorir la cohesió social i la formació; per posar en valor la qualitat del producte i el patrimoni cultural del sector pesquer; per mitigar els efectes del canvi climàtic, i per preservar el medi ambient.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació