CATALUNYA | 01/11/2017

El govern de l'Estat cessa Pallarès com a delegat de la Generalitat a l'Ebre


G.M. / ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Xavier Pallarès ha convocat aquest dijous els mitjans de comunicació a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, després que el govern de l'Estat anunciés dimarts al vespre el seu cessament. El Consell de Ministres del govern espanyol, celebrat de manera extraordinària dimarts a la tarda, va acordar cessar els delegats territorials del Govern a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran, a més del director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern. Els cessats són Miquel Àngel Escobar i Gutiérrez, delegat territorial del Govern a Barcelona; Eudald Casadesús i Barceló, delegat territorial del Govern a Girona; Ramon Farré i Roure, delegat territorial del Govern a Lleida; Òscar Peris i Ròdenas, delegat territorial del Govern a Tarragona; Xavier Pallarès, delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre; Laura Vilagrà i Pons, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, i Rosa Amorós i Capdevila, delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. De la seva banda, el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, també cessat, és Carles Viver Pi-Sunyer.

A banda, el Consell de Ministres també va cessar el secretari general de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Lluís Juncà. Tot plegat ho va fer en aplicació de l'article 155 de la Constitució, de supressió de l'autonomia de Catalunya. Juncà havia estat nomenat el 24 d'octubre en substitució de Josep Maria Jové, cessat al seu torn pel Govern de la Generalitat, encara no destituït en virtut del 155, amb l'objectiu de protegir-lo del Tribunal Constitucional (TC), ja que se li havia imposat una multa de 12.000 euros diaris. Al costat de Juncà el govern espanyol també ha acordat la supressió de la Secretaria per al desenvolupament de l'autogovern, de l'Oficina per a la millora de les institucions d'autogovern i de la Comissió interdepartamental per al desenvolupament de l'autogovern.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació