CATALUNYA | 17/10/2017

Concentracions a l'Ebre per la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart


G.M. / ACN // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els presidents de l’ANC i Òmnium han passat la primera nit a la presó. La jutgessa de l’Audiència Nacional va decretar ahir al vespre presó incondicional comunicada per a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, acusats d’un presumpte delicte de sedició com a promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre. Preveient l’actuació de la jutgessa, Sánchez i Cuixart havien enregistrat uns vídeos, que es van fer públics de seguida que va saltar la notícia. També immediatament es van convocar mobilitzacions de protesta. A les dotze davant dels ajuntaments del país o fent una aturada davant dels llocs de treball. I a les vuit del vespre, un concentració nacional amb espelmes a l’avinguda Diagonal de Barcelona, des de passeig de Gràcia fins a la plaça Francesc Macià.

La jutgessa Carmen Lamela va decretar ahir al vespre presó incondicional comunicada per als presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d'un presumpte delicte de sedició. D'aquesta manera, va decidir atendre la petició de la Fiscalia. Durant la seua declaració, Sànchez només va respondre a les preguntes del seu advocat, mentre que Cuixart es va acollir al seu dret de no declarar. D'aquesta manera, van seguir la mateixa estratègia que en la primera declaració davant de Lamela, el 6 d'octubre. Ja en la interlocutòria en què havia deixat lliure amb mesures cautelars al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la jutgessa va apuntar a Sànchez i Cuixart com els promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre. En la interlocutòria, la jutgessa recull declaracions de Sànchez d'aquelles jornades com ara "que ningú se'n vagi a casa, serà una nit llarga i intensa", o que tan ell com Cuixart van fer una crida a "la mobilització permanent" pujats a dalt d'un cotxe de la Guàrdia Civil. Poc després de saber-se la seua detenció, les entitats sobiranistes van difondre uns vídeos amb missatges dels mateixos Sànchez i Cuixart.

Com a reacció a l’empresonament de Cuixart i Sánchez, ahir ja va haver cassolades espontànies en ciutats com Tortosa i Amposta, però també arreu de les Terres de l’Ebre i del país. Avui també s’han convocat diverses mobilitzacions. A les dotze del migdia, concentracions davant dels ajuntaments de tot el país, i a partir de les vuit del vespre, una concentració amb espelmes a l’avinguda Diagonal de Barcelona, convocada per Crida per la Democràcia. El Comitè de Defensa de la República de Tortosa també ha convocat pel seu compte. A més de les aturades als centres de treball i les concentracions davant dels ajuntaments, una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa a partir de les set del vespre, amb una encartellada massiva per la Llibertat dels Presos Polítics. Finalment, també se sumen a la manifestació de Barcelona i també fan una crida a fer una nova cassolada a les deu de la nit.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació