CULTURA | 02/10/2017

Benicarló, epicentre cultural de cruïlla amb els Premis Literaris


Albert Pascual // BENICARLÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Parador de Turisme de Benicarló va acollir dissabte a la nit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2017 amb la presència de les principals autoritats del país que van assistir a la presentació de les quatre obres guanyadores.

Poc després de les 9 de la nit arribava el president de la Generalitat, Ximo Puig, que era rebut pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles.

També presents en l'acte representants del món cultural com el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Ramon Ferrer i el director territorial de cultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé.

Polítics locals d'una banda i altra del Sénia també van ser invitats als premis en una edició on s'han presentat 67 obres originals de set països diferents d'Europa i l'Amèrica Llatina.

Durant l'acte, conduït per l'actor Francesc Anyó i el músic Borja Penalba, es van presentar les obres guanyadores a càrrec dels respectius autors.

Martí Domínguez, guanyador del Premi de Divulgació científica amb l'obra "Veus de ciència", va destacar que "la ciència ha de ser un complement del nostre coneixement general", recuperant el concepte llatí del mot. 

Josep Santesmases, autor del dietari "Els paisatges trobats", Premi de Literatura Memorialística, va definir la seua obra com "una necessitat diària de mirar el meu entorn i de prendre perspectiva per comparar-la amb altres paisatges".

Per la seua part, el cuiner vinarossenc Juan José Roda, guanyador del Premi de Literatura Gastronòmica per "La cuina de la gent de la mar", va aprofitar la seua intervenció per a fer un "reconeixement a tota la gent que viu de la mar i que també ha perdut la vida en ella".

Finalment, els guanyadors de la quarta edició del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat, Juan Hernaz i Fátima Fernández, que per segon any consecutiu guanyaven el mateix guardó, van descriure la seua obra des de "la necessitat d'emocionar els lectors, de crear una eina per fer-los reflexionar i que, a la fi, ens ajude a comunicar-nos".

Al final, moment per als parlaments polítics reclamant la capitalitat cultural de Benicarló, a Joan Fuster, a la importància de la cultura com a punt de trobada, i com no, a la nova televisió valenciana que ja està a punt.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació