PORTADA | 05/09/2017

Detenen a Hondures un sacerdot de la diòcesi de Tortosa per un presumpte delicte d'abús sexual i corrupció de menors


ACN // AMPOSTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Un sacerdot de la diòcesi de Tortosa ha estat detingut per la policia d'Hondures en compliment d'una ordre internacional de cerca, captura i extradició feta des del jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta. El detingut és Joan Alonso Bonals, de 52 anys, a qui se li acusa d'un presumpte delicte d'abús sexual, prostitució i corrupció de menors. Bonals es trobava des de feia un any al país centreamericà fent tasques de missioner. En un comunicat, el Bisbat de Tortosa ha expressat la seva "sorpresa" per les informacions aparegudes i destaca que en cap moment, s'ha apreciat cap "comportament inadequat" per part del sacerdot. Apel·lant a la presumpció d'innocència, el bisbat apunta que està a disposició de la justícia per esclarir dels fets i del costat de les víctimes en cas de ser certes les acusacions.

Segons apunten diversos mitjans hondurenys, el sacerdot va ser detingut dijous per agents de la Direcció Policial d'Investigación (DPI) en un centre comercial a la ciutat de Tocoa, al departament de Colón, al nord del país. Aquests mitjans apunten que se l'acusa d'haver tingut relacions amb una menor de 16 anys, tot i que altres fonts apunten que es tractaria d'un noi de 15. L'acció policial es va dur a terme en compliment d'una ordre internacional de cerca i extradició emesa pel jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta.

"Manifestem el compromís de la nostra diòcesi de seguir treballant, com hem fet sempre, perquè l'església sigui un espai on els menors estiguin segurs", apunta el comunicat del bisbat de Tortosa que figura a la seva pàgina web. L'escrit recorda que Joan Alonso Bonals a Hondures arran d'un conveni de col·laboració entre el bisbat de Tortosa i el de Trujillo, responent, segons indica, "a una inquietud missionera que ell ja havia viscut en altres etapes de la seva vida sacerdotal".

"Des del moment en què hem tingut coneixement dels presumptes delictes pels mitjans de comunicació, hem iniciat el protocol d'actuació indicat per la Congregació per a la Doctrina de la Fe", indica el comunicat. "Manifestem la nostra confiança en la justícia civil, així com la nostra disponibilitat a col·laborar-hi plenament", apunta.

L'ordre d'extradició del sacerdot de la diòcesi de Tortosa detingut a Hondures s'havia de signar i enviar aquest dilluns, segons ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. No obstant, no hi ha cap termini perquè Joan Alonso passi a disposició del jutjat d'instrucció d'Amposta número 4 que investiga el cas.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació