MONTSIÀ | 29/08/2017

Els veïns reclamen a l'Ajuntament que “dignifiqui” Alcanar Platja


L'alcalde admet que tenen un problema endèmic amb urbanitzacions sorgides a la dècada dels seixanta i setanta a partir d'un camí rural

Cinta Bonet / ACN // ALCANAR
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'Ajuntament canareu ha volgut donar explicacions als seus veïns sobre les explosions al xalet ocupat per uns terroristes a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja. Aquest dilluns a la nit, i durant dues hores, el govern municipal, davant de mig centenar de persones aplegades al locals dels Serveis Agraris d'Alcanar, va relatar dia per dia com van succeir les dues explosions i com es va actuar en cada moment. Interrogat sobre si coneixien l'ocupació del xalet i de quins mecanismes té l'Ajuntament per controlar-ho, l'alcalde Alfons Montserrat, va reiterar que no tenien cap “advertiment verbal” ni denúncia sobre cap fet delictiu a la urbanització.

Una de les reivindicacions que ja han fet els veïns en els darrers dies però també a l'assemblea va ser l'estat de deixadesa d'algunes urbanitzacions d'Alcanar Platja, exhortant l'Ajuntament a “dignificar” la zona. És el cas de Josep Flores, veí de les Franqueses del Vallés amb residència a 800 metres d’on es va produir l’explosió, qui també ha explicat que van viure els fets amb molta por i angoixa.

L'alcalde ha explicat que tenen un problema endèmic amb urbanitzacions sorgides a la dècada dels seixanta i setanta a partir d'un camí rural. Montserrat ha explicat que no poden actuar perquè té la condició d’urbanització privada.

Les darreres intervencions de veïns estaven més adreçades a la gestió de les explosions i a reclamar explicacions sobre perquè es va atribuir el primer incident al gas i no es van plantejar altres hipòtesis. El regidor Jordi Bort va explicar que el protocol d'actuació canvia a partir de la segona explosió que és quan s'amplia el perímetre de seguretat i la investigació dóna un gir radical.

L'assemblea informativa va començar amb un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i amb l'anunci de l'obertura d'un llibre de condolences que l'Ajuntament obre a tots els veïns del municipi. La intervenció dels Mossos d'Esquadra a la zona encara es pot allargar, amb una detonació diària al xalet ensorrat. De moment, els serveis socials de l'Ajuntament continuen atenent a la parella d'afectats que no pot tornar a casa i no té cap allotjament alternatiu. Dimarts i dijous se celebraran dues assemblees més als nuclis de Les Cases d'Alcanar i d'Alcanar Platja. FOTO EMILIO ZARAGOZA.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació