PORTADA | 23/08/2017

El terrorista ferit a Alcanar Platja, penedit davant del jutge


Segons fonts jurídiques, va aprofitar per expressar-se en aquests termes davant l'única pregunta que li va fer el seu advocat

G.M. / ACN // MADRID
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El terrorista ferit a l'explosió d'Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, es va mostrar penedit davant del jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, i va demanar perdó. Segons fonts jurídiques, va aprofitar per expressar-se en aquests termes davant l'única pregunta que li va fer el seu advocat, designat d'ofici per l'Audiència Nacional, i amb el que no va tenir cap contacte fins al moment de passar a disposició judicial.

Houli Chemlal, juntament amb un altre dels terroristes, ha ingressat a la presó d'Alcalà Meco pels delictes d'integració a organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, dipòsit d'explosius i estralls. Davant del jutge Andreu va reconèixer que feia dos mesos que treballaven en l'atemptat, que l'imam els havia explicat que es volia immolar, i que fabricaven explosius des de la casa d'Alcanar Platja. A l'explosió van morir l'imam de Ripoll i Youssef Aalla, el germà d'un dels terroristes abatut a Cambrils. En canvi, ell es va salvar perquè era al porxo en el moment dels fets.

A banda de Houli, també ha ingressat a la presó Driss Oukabir, de 28 anys, que va llogar la furgoneta que va atropellar i matar 13 persones a la Rambla, i que conduïa Younes Abouyaaqoub, finalment abatut pels Mossos.

En canvi, ha sortit en llibertat provisional -i ja és a Ripoll- Mohamed Aalla, de 27 anys. Segons el jutge, tot i que el cotxe usat pels terroristes a Cambrils va al seu nom, considera que ha quedat acreditat que el veritable propietari era el seu germà Youssef, mort a l'explosió d'Alcanar. Un altre germà de Mohamed, en Said, va morir a l'atac de Cambrils abatut pels Mossos d'Esquadra.

El jutge havia prorrogat 72 hores la detenció del quart detingut, Salh El Karib, propietari d'un locutori a Ripoll i que hauria comprat bitllets per anar al Marroc per a Driss Oukabir i també per a l'imam. Finalment, aquest migdia l'ha deixat en llibertat provisional.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació