PORTADA | 23/08/2017

Presó incondicional per al terrorista ferit a la casa d’Alcanar Platja


G.M. / ACN // MADRID
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha decretat presó incondicional per a dos dels detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils. D’una banda, Mohamed Houli Chemlal, de 21 anys, que va resultar ferit a l'explosió d'Alcanar Platja, la nit del 16 d’agost. I de l’altra, Driss Oukabir, de 28 anys, que va llogar la furgoneta que va atropellar i matar 13 persones a la Rambla, i que conduïa Younes Abouyaaqoub.

Houil Chemlal ha reconegut davant del jutge que preparaven els explosius des de la casa d'Alcanar des de feia dos mesos, i que la intenció era posar bombes a monuments de Barcelona, per cometre una acció de gran envergadura. A més, també va explicar que l’imam de Ripoll es volia immolar amb explosius. El jutge li atribueix els delictes d’integració a banda terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, i dipòsit d’explosius i estralls. La Guàrdia Civil ja l’ha traslladat a la presó d’Alcalà Meco. En la interlocutòria, Andreu justifica que l'ingrés a presó era "l'única mesura possible" per la "gravetat" dels fets que s'estan investigant.

L'explosió d'Alcanar Platja, la nit del 16 d'agost, va "estroncar el pla inicial dels terroristes i va precipitar els fets posteriors", segons recull la interlocutòria. Els terroristes van optar llavors per llogar més furgonetes, organitzar l'atropellament massiu de la Rambla de Barcelona i l'atac amb armes blanques a Cambrils. A l'escrit, el jutge ressalta que van comprar quatre ganivets i una destral aquella mateixa tarda a un establiment de Cambrils, poc abans de cometre l'atac.

En el cas del propietari del locutori de Ripoll, Salh El Karib, el jutge ha prorrogat la detenció 72 hores més per esperar que finalitzin les diligències que estan en marxa. El quart detingut, Mohamed Aalla, de 27 anys, ha quedat en llibertat provisional i s'haurà de presentar setmanalment al jutjat. També se li ha retirat el passaport. El magistrat considera que els indicis "no són suficientment sòlids" per decretar presó ja que el veritable propietari del cotxe de Cambrils era el seu germà, que va morir abatut a trets per la policia.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació