MONTSIÀ | 17/08/2017

Un mort i set ferits en una virulenta explosió en un habitatge d’Alcanar Platja


La deflagració, que hauria estat causada per gas butà, s'ha produït pels volts de les 23.30 hores i ha ensorrat totalment un habitatge

G.M. / ACN // ALCANAR
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Almenys una persona ha mort i set més han resultat ferides aquest dimecres a la nit com a conseqüència d'una forta explosió en un habitatge a Alcanar Platja. Concretament, al carrer Martinenca B, al sector F de la urbanització Montecarlo. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per determinar les causes de la deflagració, però tot apunta que hauria estat causada per gas butà. L'explosió es va produir pels volts de les 23.30 hores, i va ensorrar totalment un habitatge. A més, l'ona expansiva va afectar mitja dotzena de cases del voltant.

Els Bombers van haver de rescatar d'entre la runa una persona, que va resultar ferida greu, i que va ser evacuada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre sis veïns més. El regidor Jordi Bort va assenyalar que aquests ferits eren turistes francesos, mentre la policia científica analitzava les restes mortals, que van quedar molt malmeses per la deflagració. El succés va obligar a desallotjar la zona per poder analitzar possibles danys en altres immobles i a establir un perímetre de seguretat. Fins al lloc s'hi van desplaçar 9 dotacions dels Bombers, que s'han retirat cap a les cinc de la matinada, un cop han finalitzat les tasques de desenrunament.

L'explosió es va sentir a quilòmetres de distància. A l'espera que avanci la investigació, tot sembla indicar que hi hauria diverses bombones de butà a l'habitatge ensorrat i que els dos ocupants de la casa, un mort i l'altre ferit greu, no en eren els propietaris. Protecció Civil va posar en alerta el pla PROCICAT per aquesta explosió, i n'ha fet el seguiment amb els cossos d'emergència desplaçats a la zona. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat tècnics de gas butà de Repsol, de Gas Natural, d'Endesa i un tècnic d'Indústria de la Generalitat.

La casa on es va produir la deflagració ha quedat totalment arrasada, i al seu voltant també s'han vist afectades una mitja dotzena de cases. En aquest sentit, els Bombers han hagut de fer una valoració de possibles afectacions estructurals. Hi ha danys importants a la façana i tancaments de la casa del costat. A més, també ha afectat les dues cases del davant per l'impacte de trossos de runa que han sortit projectats amb l'explosió. D'aquestes cases, el SEM va atendre sis veïns ferits lleus, tres dels quals van ser evacuats a l'Hospital Verge de La Cinta de Tortosa i a l'Hospital d'Amposta. Els altres van ser donats d'alta in situ.

Més de 20 bombones de butà a la casa d’Alcanar Platja

Els Bombers de la Generalitat han acabat cap a les sis del matí d'aquest dijous les tasques de desenrunament i revisió de l'estructura de les cases afectades per l'explosió d’Alcanar Platja. Entre la runa, no s'hi ha trobat cap persona més. Per tant, el balanç definitiu del sinistre és d’una víctima mortal, que encara no ha estat identificada, i d’un ferit greu. Els Bombers també han determinat que l'estructura dels tres habitatges del davant no han quedat afectada per l'explosió. Segons Protecció Civil, dels set ferits, quatre són ciutadans francesos; un italià, un marroquí i un altre espanyol.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per determinar les causes del sinistre, però tot apunta que hauria estat causada per gas butà. A la casa hi havia més de 20 bombones de butà en el moment de l’explosió. Segons testimonis presencials, l’explosió va ser molt important. De fet, unes persones que anaven per l’antiga N-340 van explicar que se’ls havia mogut el cotxe, i també es va sentir des de les Cases d’Alcanar i en alguns punts d’Ulldecona. L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, va apropar-se al lloc dels fets amb dos regidors de l’equip de govern, Jordi Bort i Joan Roig, per conèixer els detalls del sinistre i de la investigació. També per facilitar allotjament als veïns que no tenien alternativa. Tres veïns han passat la nit en un hotel, i cinc més a casa de familiars. Montserrat va detallar la poca informació que tenia en aquells moments, com la possibilitat que l’habitatge estigués ocupat il·legalment. De fet, es desconeix què estaven fent les persones que ocupaven la casa en el moment de l’explosió.

Entre els testimonis presencials de l'explosió hi havia una veïna francesa, el marit de la qual va ser evacuat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb el nas fracturat. La dona va relatar que s'ha sentit un soroll molt fort que ha tombat part d'una paret del menjador on s'estaven a casa d'uns amics i que tot era pols. De cop, va veure al seu marit ple de sang i es va espantar molt. També la seva cosina es va fer una petita ferida a la cama, i ella només algun petit tall. Aquesta dona va explicar que tenen casa a una altra urbanització d'Alcanar Platja, i que esperaven que la policia els permetés tornar per buscar les seues pertinences.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació