BAIX EBRE | 16/08/2017

AnimaNaturalis denuncia la mort d’un bou embolat a la Cava


Gustau Moreno // DELTEBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’organització AnimaNaturalis ha informat que denunciarà la mort d’un bou embolat a les festes de la Cava, a Deltebre. Els fets haurien tingut lloc la nit del dilluns 14 d’agost a la plaça de bous de la Cava, amb motiu d’un concurs d’emboladors en què va morir el primer dels cinc bous que havien d’embolar. Els animalistes volen que el Departament d’Interior investigue què va passar exactament, ja que només la Generalitat pot accedir a l’acta del veterinari. Diverses fonts assenyalen que el bou va morir a causa d’un cop al cap, tot i que d’altres fonts diuen que va ser sacrificat després de trencar-se el coll, per culpa del forcejament entre els emboladors i el mateix bou, subjectat pel cap amb una corda per immobilitzar-lo a un piló de fusta. Però més tard, a través de les xarxes socials, va circular un vídeo en què tamé s’explica que el bou es va trencar les potes davanteres durant l’embolada.



Abans de començar les festes, AnimaNaturalis i la Plataforma Alternativa a la Festa Taurina a les Terres de l’Ebre ja va denunciar que Deltebre vulnerava les ordenances aprovades al juliol d’enguany, per haver organitzat bous embolats o capllaçats. Es tracta de la nova ordenança reguladora per a la protecció, la tinença i la venda d'animals, que preveu multes de fins a 20.000 euros, per “maltractar o agredir físicament els animals o sotmetre'ls a qualsevol altra pràctica que els produeixi com a resultat patiment o danys físics o psicològics si els comporten conseqüències molt greus per a la seva salut”. L'entitat animalista també denunciava la “desproporcionada” inversió municipal en correbous, de gairebé 60.000 euros. En el cas de les festes de la Cava, l’Ajuntament de Deltebre hi col·labora als bous amb un conveni de 35.000 euros, segons la CUP.

Precisament, el grup municipal de la CUP també ha advertit de la contradicció d’haver aprovat la nova ordenança i, alhora, haver aprovat en el mateix ple l’organització de les festes amb bous embolats i capllaçats. Segons la CUP, es tracta d’una ordenança copiada de la de Barcelona que, a l’hora d’adaptar-la a Deltebre, es van deixar d’eliminar aspectes com l’article 13 en què es prohibeix “utilitzar animals en espectacles, filmacions, activitats publicitàries, activitats culturals o religioses i qualsevol altra activitat sempre que els pugui ocasionar dany o patiment, o bé per fer-ne degradació, paròdies, burles o tractaments antinaturals o que els causin estrès o que puguin ferir la sensibilitat de les persones que els contemplen”.

Segons AnimaNaturalis, aquest seria el segon bou que mor durant els correbous d’aquest estiu a les Terres de l’Ebre. El juny passat a Camarles, durant les festes dels Lligallos, un altre bou embolat va caure malament i es va trencar una banya. El bou es va desmaiar al moment i va ser arrossegat amb cordes fins als torils, però després va ser sacrificat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació