PORTADA | 16/08/2017

Les Terres de l’Ebre registren 33 salvaments en medi natural fins a l’agost


Gustau Moreno // GANDESA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'estiu és l'època de l'any en què es fan més rescats i recerques de persones en medi natural. Per això, i perquè cada any puja el nombre de rescats, els Bombers de la Generalitat demanen extremar les precaucions en les sortides que es fan a la natura. En total, a Catalunya el nombre de persones rescatades aquest any ha estat de 825, sent el mes de juliol el més elevat, amb 182 salvaments.

A les Terres de l’Ebre, les xifres són també importants: de l’1 de gener al 31 juliol, un total de 33 persones han hagut de ser rescatades. La major part de les persones rescatades han estat a la muntanya, amb 15 rescats, la majoria dels quals a la comarca del Baix Ebre, amb 8 casos. També destaquen els 12 rescats de persones perdudes, sis dels quals a la Terra Alta. També a la Terra Alta, destaca l’únic cas de rescat en coves o pous. A banda, van haver-hi cinc casos de rescats al riu al Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre. Però, en canvi, no s’ha produït cap cas de recerca o rescat en el medi marítim.

Davant d'aquestes xifres, tant els Bombers com la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) duen a terme una campanya de conscienciació a la població, ja que han constatat que molts dels serveis que realitzen s’haurien pogut evitar si s’haguessin tingut en compte els consells bàsics de seguretat i autoprotecció.

Els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural es tinguin en compte, especialment ara a l’estiu, les tempestes típiques de les tardes, sobretot a les zones de muntanya. Unes tempestes que poden agafar desprevingut a qui no hagi consultat la previsió meteorològica. És per això que sempre cal portar al damunt, també en època de calor, el material mínim de roba d’abric, llum i provisions.

Els Bombers també han publicat al seu canal de YouTube un vídeo amb consells bàsics de seguretat. La campanya ofereix quatre consells bàsics de seguretat, centrats, especialment, en la planificació de l’activitat, la preparació dels qui l’han de fer, una bona previsió logística i finalment la precaució. També insten a trucar al telèfon únic d’emergències 112, en cas d’alguna eventualitat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació