CULTURA | 14/08/2017

Desmantellen la intervenció XYZ a la torre de Campredó


Gustau Moreno / Manel Capell // CAMPREDÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La torre de Campredó ja ha deixat de ser l’escenari del projecte artístic ‘Hospitalitat’, de Jaume Vidal. El projecte va guanyar la tercera edició de la convocatòria XYZ, per instal·lar art públic en espais singulars de les Terres de l’Ebre. La cloenda va tenir lloc aquest diumenge a la tarda, amb l’apagada i retirada de la creu sanitària que l’artista va penjar a la façana principal de la torre. També es va retirar de l’interior de la torre la taula amb l’ordinador connectat a la pàgina de l’Institut Català de la Salut. De fet, Vidal va explicar que volien escenificar un desnonament, per reivindicar la pèrdua de serveis que pateixen els municipis menuts.

La intervenció XYZ ha estat impulsada pel centre cultural Lo Pati, i proposava connectar la torre de Font de Quinto, a Campredó, amb la torre de la Carrova, a Amposta. Dues fortificacions medievals del segle XIII, situades a banda i banda de l’Ebre. La intervenció de Vidal ha consistit en recuperar la missió dels hospitalaris de l’orde de Sant Joan de Jerusalem, que tenien la funció d’acollir i auxiliar els pelegrins. Així, ha convertit la torre de Campredó en un equipament sanitari per fer-hi gestions. D’altra banda, la torre de la Carrova ha estat un allotjament turístic durant 11 nits. Una doble proposta per reflexionar sobre els usos que donem al patrimoni, o sobre la proliferació de pisos turístics.

A la cloenda del projecte a Campredó va assistir el regidor de Cultura de l’EMD, Emigdi Subirats, i la regidora de Cultura d’Amposta, Inés Martí. Durant els parlaments de l’acte, Subirats va explicar que milloraran els tancaments de la torre de Font de Quinto, i que s’obrirà al públic almenys dos vegades a l’any. També va avançar que convocaran l’Ajuntament d’Amposta a una reunió per treballar conjuntament en altres projectes.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació