CULTURA | 09/08/2017

La intervenció XYZ clou amb una acció de desnonament a la torre de Campredó


G.M. // CAMPREDÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Després de gairebé un mes, el projecte Hospitalitat de Jaume Vidal, guanyador de la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre, XYZ, clourà aquest diumenge, 13 d’agost, en una acció a la torre de Font de Quinto de Campredó. L’acció tindrà lloc a les 20:30 hores i consistirà en apagar i retirar la creu sanitària que l’artista va penjar a la façana principal de la torre per donar visibilitat a la seua proposta artística. I també es retirarà de l’interior la taula amb l’ordinador connectat per internet a l’Institut Català de la Salut. “Serà com un desnonament reivindicatiu per denunciar la pèrdua de serveis que pateixen els municipis menuts com Campredó”, apunta Vidal, tot recordant que enguany el municipi s’ha quedat, per exemple, sense oficina bancària.

Impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre i co-dirigit per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, aquesta última edició d’XYZ proposava intervenir artísticament i connectar la torre de la Carrova, a Amposta, i la de Font de Quinto, a Campredó. Dues fortificacions medievals del segle XIII situades a banda i banda del riu Ebre, que es comuniquen visualment i que formaven part d’una línia de defensa i control estratègic de tota la vall de l’Ebre. La intervenció de Vidal ha consistit en recuperar la missió principal de l’ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, que tot i que se la recorda sobretot pel seu caràcter bèl·lic i defensiu, la funció més important que tenia era la d’acollir i auxiliar els pelegrins. Així, la seua idea ha estat convertir la torre de Font de Quinto en un equipament sanitari on anar a fer gestions i amb aquesta excusa obrir-lo al públic durant uns dies; i la torre de la Carrova en un allotjament durant 11 nits – tots els divendres i dissabtes entre el 15 de juliol i el 13 d’agost, afegint el 24 de juliol i el 14 d’agost-. Una doble proposta amb la que ha buscat reflexionar sobre els usos que donem al patrimoni o la proliferació de pisos turístics.

A l’acte de cloenda hi assistirà l’artista, els regidors de Cultura d’Amposta i Campredó, Inés Martí i Emigdi Subirats, respectivament, així com les co-directores del projecte i del centre d’art Lo Pati.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació