BAIX MAESTRAT I ELS PORTS | 04/08/2017

El Sopar de Lletres d'Onada reuneix als escriptors a una banda i l'altra del Sénia


Albert Pacual // BENICARLÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Un sopar informal, a la vora de la mar, per reunir la família literària del territori a banda i banda del Sénia. És la tercera edició del Sopar de Lletres que Onada Edicions celebrava dijous al vespre a Benicarló. Un rendez-vous que des de l'organització busca alimentar la centralitat cultural del Maestrat i les Terres de l'Ebre.

El concepte: 17 micropresentacions dels autors sobre els seus últims treballs entre plat i plat amb tres minuts per torn.

Durant la vetllada es va tocar des de literatura infantil tortosina de Muniatto i la Cucafera de les Germanes Besolí i les històries del carnaval de Godall de Núria Ibáñez, fins als relats curs darrere de l'aparador de Jesús Maria Tibau, passant per la festa fallera de la fictícia Beniana del periodista Pedro Manchón, i el mateix, que junt amb Jaume Rolíndez presenten el segon volum d'un pesat (pel pes) recull de famílies tradicionals de Benicarló.

L'historiador Joan Ferreres, fill de Sant Jordi, va ser l'homenatjat en aquest sopar. Ferreres és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha publicat centenars de treballs de recerca històrica, especialment del Maestrat, però també tocant la gran regió que és aquest territori de cruïlla on vivim.

Durant l'acte també es van avançar els Premis Literaris Ciutat de Benicarló d'enguany. Una edició amb vocació internacional que arribarà a finals de setembre en quatre categories: il·lustració infantil, divulgació científica, gastronòmica i narrativa històrica.

En divulgació científica el guanyador ha estat Martí Domínguez i Romero amb "Veus de la ciència". "Els paisatges trobats" de Josep Santesmanes s'ha emportat la categoria de literatura memorialística mentre que Juan Hernaz i Fátima Fernández han destacat en el premi d'àlbum il·lustrat amb "Por pequeño que parezca". Enguany sí hi ha premi en literatura gastronòmica que recau en el "La cuina de la gent de la mar. El ranxo d’abordo" del vinarossenc Juan José Roda.

En aquesta edició s'han rebut 67 originals procedents de set països a més d'una representació de quasi totes les comunitats autònomes, especialment del País Valencià i Catalunya.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació