EDITORIAL


Més incertesa sobre la reinterpretació


EL MAIG QUE VE farà un any de la consulta ciutadana de Tortosa per decidir el futur del monument de la Batalla de l’Ebre. Un referèndum molt controvertit, però en què la majoria dels participants van votar a favor de la reinterpretació del monument com un monòlit a la pau. Aquesta era l’opció preferida de l’alcalde, el convergent Ferran Bel, però no dels seus socis de govern d’Esquerra, que van fer campanya activa a favor de l’altra opció, que demanava la retirada i museïtzació del polèmic monument franquista. Ha passat gairebé un any i ningú ha vist encara cap proposta oficial de reinterpretació del monument. L’únic que hem vist en aquest temps és la sentència del jutjat contenciós número 2 de Tarragona, que estima parcialment la demanda de l’advocat Eduardo Ranz.

LA SENTÈNCIA obliga l’Ajuntament a incloure el monument en un nou catàleg de vestigis de la Guerra Civil i el franquisme. I deixa clar que el consistori no és el propietari del monument. Amb aquest panorama, la reinterpretació sembla tan incerta com la mateixa retirada.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació