EDITORIAL


La proposta del govern a Foment no convenç del tot


LA NOTÍCIA sobre la proposta que la Generalitat vol presentar al Ministeri de Foment, per acabar amb la sinistralitat i el col·lapse viari a l’N-340, no ha acabat d’agradar el territori. En concret, és una proposta que preveu desviar els camions cap a l’AP-7, amb bonificacions del 35 al 50% en el preu dels peatges, així com també la gratuïtat de l’autopista per als residents de les Terres de l’Ebre i del Penedès. Els veïns del moviment AP-7 Gratuïta Ja! i els mateixos transportistes han estat els primers que han advertit el govern català que no estan d’acord amb aquestes mesures, i que la millor solució per acabar amb la sinistralitat de l’N-340 continua sent l’alliberament dels peatges de l’autopista. Una opinió que també ha manifestat l’alcalde de l’Aldea i president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, tot i que els alcaldes de l’N-340 encara no han fixat una posició comuna sobre la proposta de la Generalitat.

DE FET, Andreu ha assenyalat que la proposta del Govern encara no és una realitat, com han assegurat a la premsa fonts de Foment, tot afegint-hi que encara no tenen cap plantejament per escrit. Per això, l’alcalde de l’Aldea ha tornat a reclamar la gratuïtat “total i absoluta” per a tots els usuaris del tram ebrenc de l’AP-7, com a millor solució per acabar amb el col·lapse de l’N-340. En realitat, no s’entendria que fos d’una altra manera, tenint en compte que Andreu va participar activament en la campanya ‘No vull pagar’ que ERC va promoure fa uns anys per demanar, precisament, l’aixecament de les barreres a l’AP-7.

EN LA MATEIXA LÍNIA, l’alcalde de l’Aldea ha instat el govern de l’Estat a avançar diners per rescatar els peatges de l’AP-7, com ha fet en les autopistes radials de Madrid, tenint en compte que la concessió a Abertis s’acaba el 2019. Un altre alcalde del territori que també s’ha manifestat escèptic amb la proposta de la Generalitat és el també republicà Jordi Gaseni, de l’Ametlla de Mar, també partidari de la gratuïtat de l’AP-7.

NOMÉS el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, tots dos del PDeCAT, han defensat punt per punt la proposta feta per la conselleria de Territori i Sosteniblitat. Una visió potser més pragmàtica i possibilista que la que defensen la majoria dels actors del territori, però que encara no té llum verd per part del govern de l’Estat. Per tant, des d’ERC es creu que és molt possible que Foment només accepti una part de les mesures proposades per la Generalitat: únicament les bonificacions als camions. Hi ha, per tant, diferents criteris per solucionar la problemàtica de l’N-340. I això fa pensar que les dues formacions del Govern català no tenen una estratègia comuna, cosa desitjable.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació