EDITORIAL


La nova etapa de planificació de l'aigua


LA PLATAFORMA en Defensa de l’Ebre (PDE) creu que el 2017 serà un any calent per a la mobilització contra les noves amenaces de transvasament. El col·lectiu social sospita que l’Estat espanyol ja està redactant un nou Plan Hidrológico Nacional (PHN), tenint en compte que el govern del PP, amb el Ciutadans i el consentiment del PSOE, van aprovar una proposició no de llei per afavorir un nou Pacto Nacional del Agua. Segons el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, el 2017 serà un any de conflicte, i caldrà estar atents perquè els antitransvasament necessitaran renovar la força social i els suports institucionals.

PERÒ al marge de les informacions que indiquen que el nou transvasament de l’Ebre es plantejarà més amunt de Saragossa, a través dels rius Duero i Tajo, la realitat és que la PDE tindrà feina per exigir a la Generalitat un redimensionament de dos regadius catalans, el Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues. La PDE adverteix que per transferir aigua cap al sud i cap al nord fan falta conduccions, i veuen en els canals una amenaça.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació