EDITORIAL


La lluita pels trens de l’Ebre necessita més unitat


AQUEST 5 D'AGOST entren en vigor els nous horaris de la línia R16 de Rodalies, la que uneix per la costa Ulldecona, Tortosa o l’Aldea amb Barcelona. En principi, segons la Generalitat i la mateixa Rodalies, són uns horaris “provisionals”, subjectes a les millores i altres inversions que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha de fer al corredor mediterrani en els propers mesos. Però la desconfiança al territori és molt gran, i aquesta mesura s’ha vist, des de Trens Dignes, com una concessió del govern català a Adif, que assimila els retards d’una línia que és la més impuntual de Catalunya. En poc temps veurem qui té raó.

TRENS DIGNES ha endurit, per tant, les seues crítiques a la Generalitat, després d’uns mesos en què la plataforma ciutadana i el govern català havien anat de la mà en les seues reivindicacions. Fins i tot el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va participar el 19 de juny passat en la protesta que va fer-se a l’Aldea, i que va culminar amb el tall de la via. Però un cop passades les eleccions estatals, el govern català ha tancat un acord amb Renfe i Adif que assumeix els retards endèmics del servei. Així, s’ha acceptat incorporar vuit minuts de retard de mitjana per als trens de la línia R16, i ara viatjar entre Tortosa i Barcelona costarà entre 2.38 i 2.48 hores, quan fa 15 anys el temps del viatge era de només dues hores. El govern català assegura que és una mesura provisional que es revisarà al setembre, per oferir uns horaris més fiables i ajustats a la realitat, i per rebaixar les 3.10 hores que realment costa el trajecte entre Tortosa i la capital catalana. La Generalitat també ha dit que aquesta mesura està lligada a les inversions que Adif ha acceptat fer en el corredor ferroviari de la costa: la doble via entre Tarragona i Vandellòs, solucionar la incidència a l’estació de Mont-roig del Camp, i resoldre les afectacions que limiten la velocitat a causa de les obres que es fan a Barcelona, entre d’altres.

PERÒ TOT això ha passat ara, amb dues incidències importants que han deixat 450 viatgers atrapats en dos trens, en pocs dies de diferència i en el mateix tram entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant. I també amb una tercera incidència a Flix, amb 68 persones atrapades a la línia R15 en un altre tren. I per acabar-ho d’adobar, el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, ha renyat la plataforma Trens Dignes, i s’han llençat els plats pel cap. Pensem que la lluita pels trens de l’Ebre necessita més unitat que mai, i també que altres trenquin el seu silenci i es mullin.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació