EDITORIAL


Qui ha enganyat el territori amb l’acord sobre l’N-340?


LA PROHIBICIÓ de circular camions per l’N-340 haurà d’esperar. Va ser una mesura anunciada fa mesos, a l’estiu, per l’encara conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull, que fins i tot va voler posar-hi una data: l’1 de gener de 2018. En aquell moment, ningú va desmentir Rull, quan hauria estat el més fàcil. Per tant, algú no ha dit la veritat, ara que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, afirma que en cap cas es va posar una data perquè els camions deixessin de circular per l’N-340. De fet, ara el ministre també adverteix que aquest tipus de tràmits són llargs, i que a la Rioja es va trigar 10 mesos per poder executar una mesura semblant. El que no diu De la Serna és si hem de començar a comptar els 10 mesos a partir d’aquest mes de febrer, o bé si el rellotge va començar a córrer a l’estiu, quan l’exconseller Rull va anunciar aquell suposat acord.

EL QUE ha desfermat la polèmica, malauradament, va ser l’accident mortal que va tenir lloc el 4 de febrer passat a Coma-ruga, en què van perdre la vida tres persones. L’endemà de l’accident múltiple, en què també es va veure implicat un camió, el número 2 del conseller Rull va posar el dit a la nafra. El secretari de Mobilitat i Transports de la Generalitat, Ricard Font, va ser el primer en demanar “celeritat” al govern de l’Estat per implementar l’acord després desmentit pel ministre De la Serna. A més, Font també va aprofitar per recordar que, gràcies a l’aplicacio de l’article 155, tota la responsabilitat acabava recaient en el govern de l’Estat, ja que el mateix De la Serna i el ministre Zoido podrien signar, si volguessin, el conveni per forçar el desviament de vehicles pesants cap a l’autopista AP-7. Finalment, Font també va remarcar que la mesura només hauria de ser de caràcter temporal, fins que el govern de l’Estat acabi el tram ebrenc de l’autovia A-7, entre la Jana i el Perelló. Amb aquestes declaracions, Font matava tres ocells d’un sol tret: l’incompliment de l’acord per desviar el trànsit de camions des de l’1 de gener; la inoperància d’un govern estatal que només aplica el 155 per al que li convé políticament, i la falta d’inversió de l’Estat quant a les infraestructures viàries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

AIXÒ EXPLICA, en bona part, el to de les respostes del ministre De la Serna o del delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo. De fet, De la Serna va arribar a desafiar el diputat del PDeCAT i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, a mostrar al ple del Congrés algun paper que demostrés que l’acord entre Foment i la Generalitat havia existit. I veladament, també els va acusar de voler aprofitar els morts dels accidents políticament.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació