CULTURA


G.M.

Arriba a Flix el gruix d'actuacions del Sirga Festival



"Flix donarà el tret de sortida, el proper cap de setmana, als actes principals del Sirga Festival. Del 14 i fins al dia 22 de juliol, aquesta població de la Ribera d’Ebre acollirà 5 concerts, 2 masterclass i 1 taller de dj’s. Cal recordar que aquesta quarta edició del Sirga Festival ha servit als organitzadors per a dilatar-lo en el temps i per a ampliar-lo geogràficament. Així, el festival està realitzant concerts des del passat mes d’abril i els allargarà fins al pròxim mes de novembre, i ho fa en 12 poblacions diferents entre les quals, Nova York i París.

Pel que fa als concerts, s’iniciaran el divendres 14 a les 20 hores a Ca Don Ventura amb Morphosis Ensemble. Un conjunt de música contemporània integrat per músics de les Terres de l'Ebre i de la resta de Catalunya. Hi actuaran Mònica Mari al cello amb música de Demian Luna. Aquest primer concert també servirà per a presentar la programació del Sirga Festival que inclou l’actuació de músics reconeguts internacionalment com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà.

El següent concert programat és el 19 de Juliol, a les 22:30, a la plaça dels Peixos, un concert amb obres electròniques i vídeo: Angel Faraldo, Edgar Barroso, Gary Berger, Helga Arias Parra, Medin Peiron, Xavier Gelabert. Tot, seguit, el 20 de Juliol, a les 22:30 i al refugi Antiaeri, hi haurà el concert de música electroacústica de Ivan Ferrer-Orozco.

- També el 22 de Juliol, a les 19:30 hores, a la plaça de la Música, hi haurà un concert de guitarra elèctrica i percussió. Ruben Martinez Orio i Primoz Sucik.

El 22 de Juliol, a les 23:00, a la plaça Major, concert de la flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, amb els alumnes del taller d'Interpretació musical i d'improvisació musical.

Quant a les classes magistrals, del 18 al 22 de juliol se’n realitzaran dos a l’Escola de Música: Masterclasses d'Interpretació musical i d'improvisació musical amb l'artista i flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, i masterclasses d'Interpretació musical i d'improvisació musical amb “The Third Guy": Primoz Sukic (guitarra elèctrica) i Ruben Martinez Orio (percussió)

Finalment, del 20 al 22 de Juliol, a la Sala Polivalent de la Unió Social de Flix, es realitzarà el taller de Dj's amb Juan Queija, adreçat principalment a joves però també a tota persona interessada en la música electrònica i els seus estils. S’hi aprendrà a mesclar i punxar música Dance, Techno, House i Experimental, entre altres.

L’entrada al concert és lliure, si bé a la sortida es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari si el concert ha agradat l’espectador. És la modalitat de la taquilla invertida, és a dir, l’espectador paga al final del concert en funció del que li ha agradat l’espectacle. L’objectiu és afavorir la participació de tothom sigui quin sigui el seu poder adquisitiu i la seua situació econòmica.

El Sirga Festival és un festival internacional de música centrat en l'experimentació sonora i la nova creació musical que es desenvolupa a les Terres de l'Ebre i que propicia el diàleg entre el patrimoni històrico-cultural, el paisatge i la creació artística. Està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d’Ebre que formen part de l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d’Ebre i de l’Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 8 ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació