CULTURA


Albert Pascual / Manel Capell

El Ministeri de Cultura admet a tràmit la candidatura de la pedra seca davant la Unesco



"El Ministeri de Cultura ha acceptat la candidatura conjunta internacional encapçalada per Xipre perquè la tècnica constructiva de la pedra seca sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La candidatura la porten endavant des de vuit països de la ribera mediterrània que busquen protegir els coneixements d'aquesta tècnica del paisatge rural humanitzat. Un dels pobles on més s'impulsa el coneixement de la pedra en sec és la Fatarella. La Fundació el Solà s'encarrega de difondre i protegir aquestes tècniques. Neus Borrell, coordinadora de la fundació destaca com aquesta iniciativa internacional s'ha portat de baix cap a dalt.

En línia amb la candidatura, des del Solà valoren que aquest reconeixement suposaria la preservació del patrimoni a més del reconeixement a les persones que durant anys han modelat el paisatge de pedra seca. Amb el vistiplau dels governs dels països mediterranis implicats, la candidatura serà revisada i el novembre del 2018 serà presentada davant la Unesco per a la seva resolució. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació