CULTURA


Cinta Bonet

Localitzen un fossat ibèric al poblat del Castellot de la Roca-roja



"Les darreres excavacions al poblat iber del Castellot de la Roca-roja de Benifallet han permès localitzar un fossat ibèric i també la part més antiga de la muralla ibèrica. El Castellot de la Roca-roja és un dels poblat ibèrics millor conservats de Catalunya, ocupat entre els segles VI i II aC i situat sobre un turó rocallós a la riba Esquerra del riu Ebre. Des de l’any 1998 s’han realitzat diverses campanyes d’excavació i consolidació. Recentment, un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona ha finalitzat una nova fase d’excavacions. Jaume Noguera explica que han comprovat que el jaciment creix cap al subsòl.

L'assentament de la Roca Roja no és un cas aïllat, ja que s'ha identificat tota una xarxa d'assentaments de característiques similars en el curs inferior de l'Ebre. Ara bé, té un tret diferencial: el seu extraordinari estat de conservació.

El poblat compta amb sistema defensiu “desproporcionat” tenint en compte que hi vivien una quarantena de persones. Segons arqueòleg, aquest fet els porta a pensar que hi vivia una elit guerrera.

L’Ajuntament de Benifallet vol potenciar aquest espai per complementar l’oferta d’actius turístics a la població, vinculant els passejos fluvials amb el llagut a la seva visita o a la de les Coves Meravelles. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació