CULTURA


Nord

La Pastora de Vallibona es teatralitza en una marxa senderista



"Una ruta de sis quilòmetres coneixent l’entorn i els paratges on s’amagaven els guerrillers contraris al règim en anys de postguerra, els coneguts maquis del Maestrat i La Tinença. I més concretament, a través de la història de La Pastora, Florencio Pla Messeguer, el maqui de Vallibona. Aquesta ha estat la proposta que han ofert aquest cap de setmana els joves que organitzen la quarantena edició de l’Aplec dels Ports que acull enguany Vilafranca.

L’ermitori de Sant Domènech ha estat el punt de trobada de les més de 50 persones que han volgut participar aquest cap de setmana de la marxa senderista pel terme de Vallibona convocada per la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports. La ruta ha constat només de sis quilòmetres de recorregut, però ha comptat amb un tret distintiu que ha estat un fort reclam i ha sobrepassat les previsions de participació que havia fet l’organització.

Al llarg de la marxa s’ha anat explicant la història de Florencio Pla Messeguer, La Pastora. I els participants s’han trobat davall dels arbres, darrere de les roques i al mig dels camins, alguns personatges que van conviure o van trobar-se amb el maqui de Vallibona en temps de postguerra. Tot això amb parades explicatives i diverses escenes teatralitzades.

Després d’aquesta activitat, que ha esdevingut tot un èxit de participació, els joves de Vilafranca treballen ja en la següent festa Pro Aplec que se celebrarà a l’abril a la petita població de Villores. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació