CULTURA


Cinta Bonet

La Ràpita recupera les seves arrels i tradicions amb Orígens



"Sant Carles de la Ràpita va realitzar aquest cap de setmana un viatge en el temps que va portar el municipi a principis del segle XX. La primera edició d'Orígens va programar una quarantena d'activitats, on es reivindica el barri del Xicago. Amb aquestes jornades, es vol recuperar les arrels i les tradicions i “la memòria per recuperar la identitat” del municipi, segons va explicar l'alcalde, Josep Caparrós.

En el certamen es van mostrar les singularitats de dos grups socials, els pescadors i mariners, d'una banda, i el món pagès i ramader, de l'altra. Així, es va poder veure com els pescadors reparaven xarxes al carrer, les partides de morra a les tavernes o com els pagesos arribaven amb els carros carregats d'arròs de la ribera pel carrer llarg. Tampoc hi van faltar les típiques subhastes de peix a l’antiga o un concurs de suquet de peix. Tot plegat, amb la col·laboració de desenes de veïns del poble, que es van sumar a les jornades vestits de l'època. Foto ARIADNA RODRÍGUEZ MASIÀ. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació