CULTURA


Gustau Moreno

Els arxius volen preservar la memòria de l’1-O



"Els arxius històrics de Catalunya volen protegir la memòria de l’1 d’octubre i de les protestes per rebutjar la repressió policial. L’Associació d’Arxivers de Catalunya i la subdirecció general d’Arxius de la Generalitat han fet crides perquè els arxius rebin i tractin adequadament tota aquesta informació. L’objectiu és evitar que les centenars de fotografies o vídeos, molts dels quals van fer-se virals, no siguin informació efímera; sinó que formin part del fons dels arxius comarcals.

El director de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, ha explicat que també els interessa conservar cartells i altres materials impresos, sobretot si són d’àmbit local. En qualsevol cas, ha advertit que tampoc cal precipitar-se, tenint en compte que es tracta de documentació “sensible” en uns moments tan delicats. Curto ha dit que l’Arxiu assessorà els autors a l’hora de catalogar imatges i vídeos amb criteris professionals, i que vol garantir la confidencialitat de les donacions.

D’altra banda, Curto ha recomanat la conservació d’imatges i vídeos en còpies de seguretat en dispositius externs, si ara es tenen guardades en telèfons mòbils. Sobretot, si són vídeos i fotografies pròpies i dels fets ocorreguts al territori. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació