CULTURA


NORD (XAL)

Inauguren la restauració del sostre medieval de l’església de Vallibona



"La petita localitat de Vallibona, amb tan sols una vuitantena d'habitants, està d'enhorabona. I és que es mostren els primers treballs de rehabilitació fets a l’Església de l’Assumpció. En plena celebració de festes, el municipi va acollir diumenge la inauguració del centre d’interpretació que acull la Capella de la Comunió, on es pot veure la restauració d'una part del sostre medieval de l’església.

Fa vora deu anys que van començar els treballs de restauració de la sostrada medieval de l'església Mare de Déu de l’Assumpció de Vallibona. Ara ja s'han pogut mostrar els primers resultats d'aquest patrimoni recuperat, el qual barreja tradicions andalusins, bizantines i tardoromanes. L'explicació d'aquesta mescla es troba a l'heràldica del sostre, i es creu que va ser possible gràcies a la reina d'Aragó i la feina del seu taller reial.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de diverses autoritats. Un treball de col·laboració entre la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Valibona i el Bisbat de Tortosa.

Durant l'agost es podrà visitar aquest patrimoni únic les vesprades de dilluns, dimecres i divendres de 5 a 7. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació